2021-10-22 13:18:15• hírek • Bede Emőke

Kiengedték a kórházból az Alec Baldwin által meglőtt rendezőt

Alec Baldwin 2016-ban. Forrás: commons.wikimedia.org
Alec Baldwin 2016-ban. Forrás: commons.wikimedia.org

Alec Baldwin hollywoodi színész legújabb mozifilmje, a Rust forgatása során kellékfegyverrel halálos sebet ejtett a film operatőrén, Halyna Hutchinsen, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát is – tájékoztat a Reuters hírügynökség.

Az ügyben illetékes seriffhivatal szerint a stáb épp Santa Fe déli részén, a Bonanza Creek Ranch nevű helyszínen forgatott, amikor a tragédia történt. Hutchinst egy helikopteres mentőegység azonnal az Új-Mexikói Egyetemi Kórházba szállította, ám az operatőr nem sokkal ezután meghalt. A film rendezőjét mentővel vitték be a CHRISTUS St. Vincent Regionális Orvosi Központba. Állapotáról vagy sérüléseiről részletes tájékoztatást nem adtak, viszont Frances Fisher színésznő Twitteren azt közölte, hogy a férfi már elhagyta az egészségügyi intézményt.


A seriffhivatal legutóbbi tájékoztatása szerint egyelőre nem emeltek vádat az ügyben, jelenleg vizsgálják az incidenst körülményeit, és zajlik a szemtanúk kihallgatása. A tragédia által megviselt Baldwin önként ment be a rendőrségre, hogy vallomást tegyen, ezt követően szabadon távozhatott.


A Reuters emlékeztet, hogy nem ez az első olyan tragédia a filmszakmában, melyet kellékfegyver okozott. 1993-ban Brandon Lee – Bruce Lee fia – 28 évesen vesztette életét, miután A holló című film forgatása közben egy, a kellékfegyverbe szorult, majd onnan a fegyver elsütésekor kirepülő lövedékdarab eltalálta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: